Samen werkt 't Doneer nu!
 1. Home
 2. /
 3. Nieuws
 4. /
 5. Programma van de landelijke...

Programma van de landelijke dag 2020!

Landelijke dag JobHulpmaatje 2020

Datum: 7 november van 10.30 tot ongeveer 15.30 uur
Locatie: De Basiliek in Veenendaal
Voor wie: Alle bestuursleden, coordinatoren, JobGroupleiders en maatjes van JobHulpmaatje

 Thema Groei

De landelijke dag van JobHulpmaatje is om van elkaar te leren, kennis te maken met andere maatjes en JobGroupleiders, te praten over JobHulpmaatje en de toekomst  maar vooral om een leuke dag te hebben met elkaar. De dag begint plenair vanuit het bestuur van JobHulpmaatje Nederland, gevolgd door een workshop (naar eigen keuze). Daarna gaat we lekker lunchen (eat en meat)  en daarna volgt nog een workshop. Na afloop is er voldoende tijd om nog na te kletsen of vragen te stellen. Dus, laten we er een leuke dag van maken!

De volgende workshops worden gegeven op deze landelijke dag:

Workshop ronde 1:

 1. Variëren met oefeningen. Je merkt binnen jouw JobGroup dat er grote verschillen zijn in niveaus/opleiding etc. In deze workshop ga je aan de slag om oefeningen af te stemmen op individuele wensen.
 2. Levellen met je hulpvrager. Maatjes komen vaak uit een hele andere “Leefwereld” en hebben een heel ander referentiekader dan de meeste hulpvragers. Hoe kun je dan levellen met die hulpvrager zodat je die ook daadwerkelijk bereikt/raakt.
 3. Gespreksleidersrol: Hoe pak je de gespreksleidersrol goed op. Denk hierbij o.a. aan samenvatten, timemanagement, omgaan met dominante of juist teruggetrokken maatjes of werkzoekenden.
 4. Toekomstvisie JobHulpmaatje: deze workshop is voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomstvisie van JobHulpmaatje. Het wordt gegeven door het bestuur van JobHulpmaatje Nederland.

Workshop ronde 2:

 1. Motiveren van maatjes en werkzoekenden. Hoe motiveer ik de maatjes en werkzoekenden?
 2. Van wensberoepen naar gewenste kansberoepen. Soms hebben mensen beroepswensen waarnaar weinig vraag is op de arbeidsmarkt. Aan de andere kant is affiniteit met en passie voor een beroep zeer belangrijk voor de kans van slagen.
 3. Begeleiden intervisieavonden: heb je ambities om intervisieavonden gestructureerder te laten verlopen met meer diepgang? In deze workshop