Samen werkt 't Doneer nu!
  1. Home
  2. /
  3. Uncategorized
  4. /
  5. JobHulpMaatje en Stichting Nederland...

JobHulpMaatje en Stichting Nederland Geldzorgenvrij slaan de handen ineen.

Mooi nieuws! Per 1 april vergroot JobHulpMaatje (JHM) haar slagkracht door samen te gaan met Stichting Nederland Geldzorgenvrij. Door gezamenlijk op te trekken wordt het aanbod completer en kunnen we meer mensen bereiken. Baanverlies en geldzorgen gaan namelijk vaak hand in hand.

Frederieke Kokol, directeur Stichting Nederland Geldzorgenvrij: “Naar schatting kan een miljoen mensen met een zwakkere positie niet profiteren van de huidige arbeidsmarkt. Bovendien zien wij steeds vaker dat mensen met meerdere problemen tegelijkertijd kampen. Het samengaan van JHM met Stichting Nederland Geldzorgenvrij biedt een uitgelezen kans méér mensen te helpen”

Betrokkenen bij JHM geloven sterk in de aanpak die zij de afgelopen jaren hebben ontwikkeld. JHM traint coördinatoren, maatjes en JobGroupLeiders die kwetsbare groepen helpt met het maken van stappen naar (vrijwilligers)werk. JHM is uniek omdat er aandacht wordt geschonken aan praktische zaken, maar er is ook aandacht voor de persoon en zijn omgeving.

Over Stichting Nederland Geldzorgenvrij

De Stichting Nederland Geldzorgenvrij vindt dat iedereen de kans moet hebben om mee te doen in de maatschappij. De Stichting is mede opgericht om activiteiten rond het concept van de Nederlandse NSR (Nederlandse schuldhulproute) te faciliteren. Dat betekent dat zij personen en huishoudens ondersteunt in de meest ruime zin van het woord bij het voorkomen of bestrijden van geldzorgen.