Samen werkt 't Doneer nu!
  1. Home
  2. /
  3. Nieuws
  4. /
  5. Persbericht JobHulpMaatje

Persbericht JobHulpMaatje

Na 10 jaar thuis, werkplezier weer terug!

Hoe JobHulpMaatje Zoetermeer werkzoekende helpt

Vera kwam na een ziekte periode in de bijstand terecht. Via haar vrijwilligerswerk bij Gilde Samenspraak kreeg zij een tip om te kijken of JobHulpMaatje iets voor haar kon betekenen. Na een intake gesprek werd Vera gekoppeld aan een Maatje van JobHulpMaatje. Een Maatje is een gecertificeerde opgeleide vrijwilliger die naast je staat en je helpt naar werk. Dit Maatje voor Vera was Ton. ”Er was meteen een klik met Ton”, vertelt Vera.

Ik heb het gehad met thuiszitten

“Hij liet het mij op mijn eigen niveau doen en heeft het langzaam opgebouwd”. Om de twee weken waren er gesprekken met Ton in een neutrale omgeving. “Dit waren fijne gesprekken.  Hij is een hele fijne man, snapt me en is geduldig. Hij zorgde dat er een stok achter de deur zat voor mij”. Hierdoor kwam in de loop van het traject Vera haar doorzettingsvermogen naar boven. En zoals Vera zegt: “Ik had het gehad met thuiszitten”

Maatwerk

Door veel te improviseren in het traject van JobHulpMaatje kwam Vera stapje voor stapje verder. Ze wist dat ze iets in de ‘zorg’ wilde doen en wat voor mensen wilde betekenen! Door vrijwilligers werk te gaan doen op de spoedeisende hulp, waar zij cliënten van koffie en thee voorzag en een luisterend oor bood. Ze kreeg hierop leuke feedback en dat gaf haar energie. Hierdoor begon Vera een leertraject in Medische Terminologie en daarna Medisch Secretaresse.

Stap voor stap via vrijwilligerswerk naar betaald werk

Via uitbreiding van haar vrijwilligerswerk kwam betaald werk voor haar in zicht als invalkracht op de spoedeisende hulp. Vera vindt het fijn dat ze gewaardeerd wordt.  “Het is fijn dat je er weer toe doet, je onder de mensen bent en weer meedoet in de maatschappij”. Dat gaf haar  de drijfveer om naar vacatures te zoeken.  Zoals Vera zegt: “Zoek waar je interesse in hebt, dan is er een weg om aan te werken samen met JobHulpMaatje. Kijk naar ‘wat kan ik’ en blijf volhouden”.  En dat is gelukt! Vera werkt inmiddels met veel plezier als medewerker polikliniek.

Zo zie je het is nooit te laat om weer werk te zoeken en hiervoor hulp te vragen! En zoals Vera zegt: “Door werk heb ik mijn leven terug”

Tip van Vera aan werkzoekenden: Kijk elke dag naar de vacatures op de verschillende sites, onderzoek wat passend is voor je en solliciteer hierop.  Plan hier gewoon per dag twee uur voor in.

Meer weten over het werk van JobHulpMaatje?

via de website jobhulpmaatje.nl