Samen werkt het! Doneer nuContact

Terugblik landelijke JobHulpMaatjes-dag

JobHulpMaatje werkt mensgericht om werkzoekenden doelgericht te helpen. Te accepteren wie ze zijn en te ontdekken wat bij ze past om beter bemiddelbaar te worden op de arbeidsmarkt.

 

Afgelopen zaterdag heeft de landelijke JobHulpMaatjes-dag in de Basiliek in Veenendaal plaatsgevonden. Bestuursleden, coördinatoren, maatjes en andere vrijwilligers uit het hele land, waren hiervoor uitgenodigd. De dag werd geopend door Gerard van Barneveld, projectleider van JobHulpMaatje. Hij vertelde waarom JobHulpMaatje Nederland zo uniek en belangrijk is en sprak zijn waardering uit naar de mensen die zich voor deze bijzondere organisatie inzetten. Ook kwamen er drie ervaringsdeskundigen aan het woord, die ieder op hun eigen manier bij JobHulpMaatje zijn betrokken.

 

Na de opening kreeg iedereen een tas met promotiemateriaal van JobHulpMaatje, in een geheel nieuw jasje! De oude huisstijl heeft plaatsgemaakt voor een nieuwe frisse uitstraling en dit werd door iedereen zeer goed ontvangen. Hierop volgde inspirerende workshops, verspreid over twee rondes. Er werden workshops aangeboden over intervisie, vrijwilligerswerk, proactief coachen, online testen van LDC en verduurzaming, maar men kon ook de creatieve kant laten zien bij de workshop kleurrijk communiceren. Tussen de rondes door, werd er genoten van een heerlijke lunch en werden persoonlijke ervaringen met elkaar gedeeld.

 

Matthijn Buwalde verzorgde aan het eind van de middag het muzikale gastoptreden. Onder het genot van een hapje en drankje, werd er geluisterd naar de persoonlijke verhalen van Matthijn en de welgekozen liederen die daarop volgden.

 

Deze landelijke JobHulpMaatjes-dag was zeer geslaagd. Het was bijzonder om te horen en te zien hoe betrokkenen van JobHulpMaatje zich elk op hun eigen manier, inzetten voor hun medemens en te ondersteunen waar nodig is.

JobHulpMaatje is er voor jou. Want, samen werkt het!

 

Fotografie door: Studio Spinlink